Kábelezés, csatlakozók


Ebben a rovatban kivesézzük a hifihez kapcsolódó gyári csatlakozókat, kábelkötegeket. Megpróbáljuk értelmezni a gyári fej csatlakozóit. Később tapasztalatokat osztunk meg az autó lehetséges bekábelezéséről, úgymint tápvonal, rca-k, hangszórókábelek, stb. Lehetőség szerint minél több képpel illusztrálva a leírtakat.

!!!FONTOS - Az oldalon található szövegek, képek csak illusztrációk!! Az itt leírt tapasztalatokat mindenki csak saját felelősségére
használja fel, ugyanis az oldal készítői semmilyen felelősséget nem vállalnak egy esetleges hibás bekötésért, stb stb !!!
A fejegység kábelezése, csatlakozói (thx zsebo)


A gyári kazis fejen 54 (+ antenna) csatlakozó található, az antennát kivéve egyik sem szabványos. A pontos csatlakozó kiosztás még nem ismert, azonban megosztjuk az eddigi tapasztalatokat. Hálistennek kereskedelmi forgalomban kapható (pl: mediamarkt - 2000ft) Toyota - ISO csatlakozó átalakító, ami a fejegység tápellátását illetve az első hangszórók táplálását oldja meg alapban. Azért használat előtt érdemes egy műszerrel megvizsgálni a csatlakozókat, nehogy mérőfüst legyen a vége.Valószínűleg a gyári hangszórókat nemsokan fogják használni, de pozitív tény,hogy legalább nem kell szétnyírni a gyári kábelköteget. A képekre kattintva egy olyan címre juthattok, ahol kimondottan fejegység-csatlakozó átalakítókkal foglalkoznak.


Toyota - ISO táp és hangszórócsatlakozó átalakító

Toyota - Kenwood táp és hangszórócsatlakozó átalakító


A fejegység (kazettás) hátulnézetben, illetve az eddig felderített csatlakozók..:

1. bal felső csatlakozó
2. bal alsó csatlakozó
3. jobb felső csatlakozó
4. jobb alsó csatlakozó 
- táp és hangszóró kivezetések
- cdtár csatlakozó (!?)
- üresen marad, talán kormány távirányító (!?)
- fedélzeti computer (hőmérséklet, fogyasztás, átlagseb) csati

TOYOTA OEM Part No:PC3-205
http://www.autoleads.co.uka gyári kábelköteg a fejegységnél

a gyári kábelköteg 2.0

a gyári cd tár kábele
nem az autó tartozéka!!!!Toyota -ISO csatlakozó átalakító
Toyota csati ellenoldal


Toyota - ISO átalakító
kábelek megnevezése


Toyota - ISO átalakító

Autóhifi boltokban, ill. pl a MM-ben kapható ~2000ft-ért Toyota - ISO átalakító kábel, ha normál ISO csatis fejet szeretnénk csatlakoztatni. A kábel kiosztása rá van szitázva a vezetékekre, illetve a fejegységről készült nagy képen is kiegészítettem azt.Kábelezés 2.0
(thx zsebo)

Zsebo beszerelt egy Sony cdtárat a gyári kazis fejhez, ennek kábelezéséről készültek képek, illetve szöveges magyarázatok.a képen az ATYS-001 cdtár interfész
bekerült a légbefúvó csövei közé


a tár a pótkerék takaró lemezéhez lett
rögzítve, csavarral.


A kesztyűtartó belseje,
 itt megy az RCA pl.


kesztyűtartó v2.0

kesztyűtartó oldalról

RCA kábel a jobboldali küszöbben

RCA kábel a jobboldali küszöbben v2.0

patent a B oszlop takarólemezén

patent a hátsó ülés takaró

levegőkeringető pöcök..:)
(lást lejjebb)


"szemüvegtartó" rugó
helyes poziciója
(lásd lejjebb)Kesztyűtartó kivétele:
Az oldalát befelé nyomva kiakadnak a pöckök és mögötte már nincs semmi burkolat, szabadon vihetők a kábelek (képek). A visszahelyezéskor először be kell akasztani egy pneumatikus hengert, ami a csillapítást végzi. Ennek a pöcke jobb oldalt található a kép szélén.(kesztyuhelyekabelle.jpg-n látszik jól)

Küszöbök:
A küszöbök egyszerűen feltéphetők, az hátsó ülés melletti oldalkárpittal együtt. Ott még van annyi varázslat, hogy a biztonsági öv alsó tartókonzolját ki kell csavarozni, ezt két bazi nagy csavar fogja. (kép)
Tápvonal

...
RCA vonal

...
Egyéb kábelezések

...